Home

Achtergrond 166 x bekeken

Unescoprijs dictator van de baan

VN-cultuurorganisatie Unesco heeft donderdag onder druk van mensenrechtenorganisaties een prijs opgeschort die was vernoemd naar de omstreden president van Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo.

De Unesco-Obiang Nguema Mbasogo International Prize for Research in the Life Sciences is in 2008 in het leven geroepen. Equatoriaal-Guinea zou de prijs de komende vijf jaar financieren voor een totaalbedrag van 3 miljoen dollar (2,14 miljoen euro).

Mensenrechtenorganisaties reageerden woedend op het feit dat het VN-orgaan een prijs vernoemde naar een ,,corrupte dictator''. Volgens hen zou Obiang het geld beter kunnen uitgeven aan zijn grotendeels in armoede levende bevolking.

Unesco gaat met alle betrokken partijen overleggen over wat er nu met de prijs moet gebeuren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.