Home

Achtergrond 227 x bekeken 1 reactie

Uitvoer glasgroente trekt aan, fruitexport stabiel

De export van glasgroente is in week 37 aangetrokken.

Waar in week 36 ongeveer 6,5 miljoen kilo komkommers werd geëxporteerd, was dat in week 37 bijna 8 miljoen kilo. De uitvoer van tomaten steeg van 14,8 miljoen kilo naar 15,6 miljoen kilo. De uitvoer van paprika steeg van 7,7 miljoen kilo naar 9,2 miljoen kilo. Cumulatief loopt de export van glasgroente circa 5 procent voor op vorig jaar.

In totaal is dit jaar 590 miljoen kilo tomaten geëxporteerd. Daarvan ging 260 miljoen kilo naar Duitsland. Er is 301 miljoen kilo komkommers uitgevoerd waarvan tweederde naar Duitsland ging. Van paprika ging 257 miljoen kilo de grens over, waarvan 100 kilo naar Duitsland.

De uitvoer van fruit bleef in week 37 vrijwel gelijk. De export van appels daalde licht, met 100.000 kilo, tot 1,3 miljoen kilo. De uitvoer van peren steeg van 1,2 naar 1,4 miljoen kilo.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Teun

    Was er ook wat aan te verdienen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.