Home

Achtergrond 205 x bekeken

Uitgestorven gewaande paddenstoel ontdekt

In een bos bij Schoorl is een sinds 1971 in Nederland uitgestorven paddenstoel ontdekt.

Het gaat om een denne-eekhoorntjesbrood. De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft dat dinsdag via de website Natuurbericht.nl bekendgemaakt. Mycologen waren al jaren vergeefs op zoek naar de paddenstoel op stuifzanden in het binnenland, waar de schimmel voor het laatst was gezien. Afgelopen weekeinde werd evenwel in een dennenbos aan de kust bij Schoorl een exemplaar ontdekt door deelnemers aan een paddenstoelenexcursie.

Zij dachten aanvankelijk een eigenaardig soort boleet te hebben gevonden die in eerste instantie deed denken aan gewoon eekhoorntjesbrood. Onderzoek onder de microscoop van het Nationaal Herbarium wees uit dat het om de uitgestorven gewaande soort (Boletus pinophilus) ging.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.