Home

Achtergrond 264 x bekeken

Uitbetaling bedrijfstoeslag begint in december

Ongeveer 40 tot 45 procent van de boeren zal dit jaar de bedrijfstoeslag in december ontvangen.

Dat schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. In februari 2011 verwacht de minister dat Dienst Regelingen circa 70 procent van de ondernemers heeft uitbetaald en in april 2011 circa 90 tot 95 procent. De uitbetaling ondervindt vertraging door de aanpassingen en controles van het perceelsregister. Uitbetalingen zijn pas toegestaan nadat alle noodzakelijke controlestappen zijn gedaan.

Dienst Regelingen stelt alles in het werk om de resterende perceelsopmerkingen van de ondernemers snel en zorgvuldig te verwerken, zodat aan boeren zo spoedig mogelijk een EU-conforme betaling kan worden gedaan, schrijft de minister.

Lees ook: 'Voor december alle perceelscorrecties verwerkt'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.