Home

Achtergrond 193 x bekeken

Tweede ronde presidentsverkiezingen Brazilië

De Braziliaanse presidentsverkiezingen krijgen 31 oktober een tweede ronde.

Dit hebben de Braziliaanse autoriteiten bevestigd. Met vrijwel alle stemmen geteld heeft de sociaaldemocratische Dilma Rousseff zondag in de eerste ronde 46,45 procent van de stemmen behaald. Om in één ronde te winnen is meer dan de helft van de stemmen nodig.

Regeringskandidate Rousseff, die ongeveer 45 miljoen stemmen kreeg, neemt het eind oktober op tegen de nummer twee van de verkiezingen, oppositieleider José Serra die 32,80 procent van de stemmen vergaarde. Dat is ongeveer 32 miljoen kiezers. De presidentskandidaat van de Groene Partij, voormalig minister van Milieu Marina Silva, verraste vriend en vijand door bijna een vijfde van de stemmen te behalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.