Home

Achtergrond 179 x bekeken

Transportsector wil eind aan Franse blokkades

Het beroepsgoederenvervoer wil dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de blokkades in Frankrijk.

Door de aanhoudende acties zijn veel laad- en losadressen bij de havens en vliegvelden slecht bereikbaar. Tevens is er door de blokkades van raffinaderijen een grote schaarste aan brandstof.

Dit stellen verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) in een brief die zij donderdag aan de Europese Commissie hebben gestuurd. De organisaties vragen Brussel in te grijpen nu het vrije verkeer van goederen en diensten in het geding is.

Hoewel president Nicolas Sarkozy woensdag de politie opdracht heeft gegeven een einde te maken aan de blokkades, zijn veel partijen, vooral het bedrijfsleven, nog steeds gedupeerd, stellen de organisaties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.