Home

Achtergrond 309 x bekeken 10 reacties

Topambtenaar Eindhoven weg door Q-koorts

De Eindhovense gemeentesecretaris Bert Brunnikhuis keert niet meer terug in zijn functie nadat hij ruim zestien maanden geleden ziek werd door Q-koorts.

Artsen hebben hem laten weten dat een werkbelasting van meer dan 36 uur per week in zijn situatie niet mogelijk is. De gemeente gaat daarom op zoek naar een definitieve opvolger, aldus een verklaring vrijdag.

Brunnikhuis kampt met chronische Q-koorts en voerde sinds zijn besmetting strijd voor meer aandacht voor de ziekte. Hij blijft wel lid van de directieraad van de gemeente. Voormalig PvdA-wethouder Erik van Merrienboer werd in maart aangesteld als interim-gemeentesecretaris, maar hij kondigde onlangs zijn vertrek aan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geruimde

  als ze ons helemaal moeten ruimen oke maar dan wel tegen een betere vergoeding en een flinke uitkering tot we weer een volle stal melken
  want ook wij moeten rente betalen, eten en de gebouwen onderhouden

 • no-profile-image

  eerlijk

  Deerne uit brabant ik denk niet dat dat boerke met koeien een boer is maar een lid van een of ander clubje dat hier op de site zit te stoken net zoals die spotvogel en patrickje. Maar als het wel een boer is is het de grootste kl zak die er is daar heb je dan gelijk in.

 • no-profile-image

  jvf

  Geachte boerke met paar koeien,eerst even een vraag;wat verstaat u onder ;maar een paar koeien.Als u maar een paar [ongetwijfeld top]koeien houd dan zit u waarschijnlijk in een heel andere situatie dan de hedendaagse normale[gemiddelde] veehouder,van een paar koeien kun je vandaag de dag niet meer normaal leven[bedrijf,gezin en ook nog een sociaal leven]. m.a.w. minstens een van dezen hebt u niet,of u hebt naast uw paar koeien andere bronnen van inkomen[ik bedoel dus geen alleenstaande veehouder zonder enige vorm van financiering].Vervolgens klaagt u over de kosten van bse,waardoor werdt dit naar alle waarschijnlijk ook al weer veroorzaakt?Mkz,geleur,van Drie,aangezien dat u maar een paar koeien houd,is het voor u niet belangrijk dat nuka,s ook nog een steentje bijdragen aan het financieele plaatje,maar voor heel veel veehouders is dit wel een kleine bron van inkomen.U hoort mij hier niet zeggen dat we blij moeten zijn met het feit dat van Drie deze markt dicteerd,maar de kalfsveesmarkt is voor de melkveehouderij wel van belang[opkoop van voor de melkveehouderij boventallige kalveren,en het opvoederen van melkpoeder].Het klagen over de eisen waaraan moet worden voldaan,komt mij bekend voor,je ziet dit vaak bij bedrijfsleiders die te weinig buiten het bedrijf hebben gekeken,het lijkt dan al gauw alsof een ander het veel mooier/beter heeft.Ikzelf houd o.a schapen en ik denk dat ik door de blauwtong meer inkomen heb gemist,dan iemand met een PAAR koeien. Maar om nu uit eigenbelang uw collegasectoren liever te zien verdwijnen is wel heel erg ikke,ikke en ikke.U steld dat e.e.a veel geld heeft gekost,hetgeen met een paar koeien wel mee zal vallen,blijkbaar kunt u het niet hebben dat er ondernemers zijn die een mogelijkheid zien om ook een boterham te verdienen.Neem van mij aan,ook voor de "andere" sectoren ligt de lat hoog.Verder is het m.i. zo dat vatbaarheid voor ziektes hier ook een rol speeld[heb al meer dan 30 jaar schapen,maar heb nog nooit een ziekte hierdoor opgelopen,voorzover bekend].Tot slot wil ik de betreffende ambtenaar alle goeds wensen.m.v.g. jvf

 • no-profile-image

  peter

  Als iemand arbeidsongeschikt wordt door een verkeersongeval dan ruimen we toch ook niet alle autos van dat merk of soort op. Er wordt altijd naar de geiten gewezen, maarhet lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk of hij weet hoe een melkgeit eruit ziet

 • no-profile-image

  deerne

  Boerke, met koeien ....ik heb maar 1 woord voor jou..L*L...
  Melkgeiten en melkschapen zijn in Nederland de belangrijkste bron van Q-koorts. Maar ook andere dieren zoals koeien en kleine huisdieren kunnen besmet zijn en de infectie overdragen op mensen..maar de koeien nee die durven ze niet te testen of te ruimen dus pakken ze een kleinschalige groep maar der uit...
  ik heb heel veel respect voor de boeren(gezinnen) die geruimd zijn en ben ook heel blij dat dit tot op heden ons stalletje voorbij is gegaan!!! Een koeienboer moet toch beter weten!!! Het gaat om dieren...blijkbaar ben je de MKZ crisis vergeten

 • no-profile-image

  niek

  blijkbaar doen we het hier in Nederland nog niet zo slecht. Volgens boerke komt het allemaal uit het buitenland.

 • no-profile-image

  boerke

  Dat is TOP zegt hier ene Piet. Iemand enig benul wat die Q koorts de samenleving kost? We kunnen beter al die geiten opruimen en die geitenhouders allemaal een uitkering geven!!. Dat lijkt mij veel voordeliger dan de schade die deze ziekte nu aanricht. Dringt het tot U door dat deze gemeentesecretaris nu met een hoge uitkering (en volkomen terecht) thuis komt te zitten?

 • no-profile-image

  william

  hoeveel keer moet ik het nog zeggen, deze discussie en deze zieke man heeft niets met de geitenhouderij te maken; we zijn gewoon de makkelijkste prooi zodat ONZE ministers de samenleving kunnen laten geloven dat ze behoed zijn van een ramp door de ruimingen. GROTE ONZIN kijk maar op www.q-koortsbesmetting.nl ze hebben in den haag namelijk een enorme doofpot staan en daar gaan al dit soort verhalen in. Laten we nu vooral niet onderling gaan zitten ruzieën want daar worden we allemaal niet sterker van.

 • no-profile-image

  piet

  dat is TOP

 • no-profile-image

  boerke

  Als we het er dan toch over hebben, zal ik jullie nog wat helpen.
  Nog effe wat over de koeien: weet u wat er is gedaan om het bse probleem onder controle te krijgen? en wat het ons heeft gekost en nog kost? Weet u dat die MKZ hier is gekomen door dat geleur met vee over de halve wereld. Van dat geleur moeten we ook eigenlijk ook maar eens af, vindt u ook niet? Want dankzij de kalverimport door quote-500 genoteerde Jan van Drie hadden we een paar weken geleden nog met tbc besmette kalveren hier in NL. En ik kan me nog vaag herinneren, dat de fokveehandel een paar jaar geleden compleet in mekaar donderde door blue- tongue. Ook weer een virus dat door geleur hier is gekomen. Bent u misschien enigszins bekend met de kwaliteitseisen waaraan o.a. de melkveehouderij moet voldoen om uberhaupt nog melk te mogen leveren? Heeft U misschien toevallig ergens opgevangen welke nieuwe eisen RFC stelt m.i.v. 01-01-2011 m.b.t. para-tbc? Bij andere zuivelondernemingen zal dat ook wel het geval zijn, maar daar weet ik niks van. Zal ik nog verder gaan of eh.. zal ik maar stoppen. Het lijkt mij logisch om voor andere sectoren ook de lat maar hoog genoeg te leggen teneinde de samenleving te behoeden voor onnodig hoge kosten m.b.t. volksgezondheid. Vindt u dat niet redelijk? Als u dat niet wilt, ja dan... En eerlijk waar, de bovengenoemde trammelant heeft ons voortdurend geld gekost en echt waar, ook wij hebben nimmer van de overheid een tegemoetkoming gekregen voor de door onszelf aangegane financieringsverplichtingen. En ik vind dat eigenlijk ook niet vreemd. Vindt u het raar als iemand onder de huidige omstandigheden sympathie heeft voor de Partij voor de dieren of de akties van Wakker dier? U, als ondernemer temidden van de samenleving, bent het toch ongetwijfeld met mij eens dat je zelfs boeren niet grenzeloos hun gang kunt laten gaan. vriendelijke groet

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.