Home

Achtergrond 239 x bekeken

Top over beschermen biodiversiteit begonnen

Een grote, politieke top van de Verenigde Naties over het beschermen van de biodiversiteit in de wereld is maandag in de Japanse stad Nagoya begonnen.

De afgelopen tien jaar is het niet gelukt om te voorkomen dat de natuur steeds minder divers wordt, maar het komende decennium moet daar verandering in komen.

"Het is de gezamenlijke wens van de wereld om de mooie aarde met zijn rijke biodiversiteit aan de volgende generatie over te dragen'', zei de Japanse minister van Milieu Ryu Matsumoto in een toespraak bij de opening van de top. Matsumoto is voorzitter van de twaalfdaagse conferentie.

"Onze welvaart en - sterker nog - ons overleven zijn afhankelijk van gezonde ecosystemen'', zei topman Jim Leape van het Wereld Natuur Fonds (WWF). "De bossen, oceanen en rivieren zijn de fundering van onze maatschappij en economie.''

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.