Home

Achtergrond 213 x bekeken

Tönnies ook over op afrekening volgens Westfleisch-model

Tönnies stapt eind deze maand in de hoofdvestiging in Rheda-Wiedenbrück ook over op afrekening volgens het masker zoals dat al drie jaar in gebruik is bij concurrent Westfleisch.

Dat heeft het vleesconcern volgens varkenshoudersorganisatie ISN meegedeeld aan de leveranciers. De nieuwe afrekeningsaanpak gaat 25 oktober in. Tönnies is niet de enige verwerker die Westfleisch volgt. Langzamerhand gaan alle slachterijen die gebruik maken van de geautomatiseerde classificatiemethode AutoFom daartoe over, constateert de ISN.

Tönnies – de grootste varkensslachter op de Duitse markt – motiveert de overstap met het argument dat de waarde van de deelstukken veranderingen heeft ondergaan. Varkens met magere buiken en goede hamkenmerken leveren op de markt meer op, aldus Tönnies.

Of registreer je om te kunnen reageren.