Home

Achtergrond

Toch nog dahlia's op de keuring

Alhoewel de omstandigheden voor een goede groei en bloei hard achteruit lopen, zijn er deze week toch nog volop dahlia's in de keuringszaal te bewonderen.

Voordat de aandacht uit gaat naar het rooien van de producten showt Hiskoflower onder andere de prachtig oranje Dahlia 'Vrouwe Jacoba', de gele D. 'Bocherell', de witte D. 'Bonesta' en de oranje D. 'Syvia'. En dat alles in goede kwaliteit. Arie C. Koot zette eveneens een aardig dahliasortiment in de keuringszaal, waaronder de diep rode Dahlia 'Ariko 80-09', de paarse D. 'Balthasar' en nog enkele nieuwelingen, waaronder de oranje/gele Ariko nummer 146-05. Of er in de komende weken nog dahlia’s in de keuringszaal komen wordt door de insiders betwijfeld. Het bloeiseizoen is ver gevorderd, de vorst zit in de lucht en het rooien staat voor de deur.

In de zaal staat ook nog steeds de uitzonderlijk sterke presentatie Nerine van Agro Fleur. De houdbaarheid van dit product op de vaas is subliem. Deze sterke eigenschap mag (net als trouwens de attractiewaarde) door de promotie organisaties richting consument best eens wat meer worden uitgedragen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.