Home

Achtergrond

Tilburgse chauffeurs in actie tegen geweld

Taxichauffeurs in Tilburg hebben in de nacht van zaterdag op zondag een uur lang hun werk neergelegd om te protesteren tegen het geweld waar velen van hen mee te maken krijgen.

Aanleiding was de gewelddadige dood van een collega uit Tilburg, gisterochtend in Kaatsheuvel. De politie heeft vandaag bevestigd dat de dode man een taxichauffer uit Tilburg is.

Tussen half vier en half vijf ’s nachts blokkeerden tientallen chauffeurs de Heuvel, een centraal plein in de binnenstad. Met de actie wilden de chauffeurs de overheid oproepen hen beter te beschermen, lichtte één van hen toe.

"De overheid beschermt ons niet'', vindt taxichauffeur Hassan Alkazaz. Hij zei te spreken uit eigen ervaring. "Als klanten agressief worden of niet betalen, mogen we het zelf oplossen. Ik ben zelf ook mishandeld en beroofd, maar tot rechtszaken is het nooit gekomen wegens gebrek aan bewijs. De overheid moet maatregelen nemen. Wij zijn ook mensen, we willen ook gewoon veilig thuiskomen. Net als ambulancepersoneel en buschauffeurs hebben wij recht op bescherming.''

Aan de actie deden voornamelijk zelfstandige chauffeurs mee. Het idee om actie te voeren ontstond gistermiddag voor het huis van hun omgebrachte collega, waar een groep taxichauffeurs naartoe was gegaan nadat zij hadden vernomen dat de man gestorven was.

Gisterochtend werd de dode chauffeur in Kaatsheuvel op een weg tussen twee campings gevonden. In de buurt stond zijn lege taxi.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.