Home

Achtergrond 9 reacties

Tientallen kalveren omgekomen bij brand Peize

Door brand in een stal in Peize (Drenthe) zijn gisteravond ongeveer vijftig kalveren omgekomen.

Dit meldde de politie vrijdag. De brand brak rond negen uur uit. De naastgelegen woning werd voor korte duur wegens ontploffingsgevaar ontruimd. Volgens een woordvoerder zou er een benzinetank in de stal zijn. De bewoners konden na korte tijd terug naar hun woning.

Volgens de woordvoerder is er asbest vrijgekomen bij de brand. De omgeving is afgezet. Metingen moeten uitwijzen hoeveel asbestdeeltjes in de lucht zijn gekomen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Beste hans,

  Wist je dat boeren hun dieren nog beter behandelen dan tehuizen hun eigen patiënten?
  Ze worden meteen behandeld bij ziekte of wat dan ook, er is geen wachtlijst!!!
  We moeten dieren niet met mensen gaan vergelijken, waar zijn we dan mee bezig.
  Dat jullie zo zitten te zeiken is gewoon een luxe/ welvaart probleem. Als je nix te eten had praat je wel anders, dan boeit het niet wat voor leven het dier heeft gehad!
  En zo'n brand kan door allerlei oorzaken komen ook in een nieuwe en oude stal en hier kunnen wij ook niet altijd wat aan doen maar we proberen er wel voor te zorgen dat het niet kan gebeuren!!

 • no-profile-image

  down under

  Ik vind dit dit best wel grappig. Twee reacties die verwijzen naar Hans, maar op het moment dat ik het verzend haalt boerderij/agd zijn reactie van het forum. Hans ik moedig je aan om alsnog te reageren.

 • no-profile-image

  down under

  Hans, dat je uberhaubt nog de moeite neemt om te reageren? btw Hans, heb je er een verklaring voor waarom er nu ineens zoveel branden in de media verschijnen?

 • no-profile-image

  boer

  Beste Hans, het ontgaat me even waarom die boer in dit geval crimineel moet zijn. Heeft ie zelf zijn stal in brand gestoken? Dan is het vast geen echte boer. Een echte boer houdt van zijn dieren, het gaat hem aan zijn hart als hij zijn dieren over moet geven aan de vlammen. Heb het zelf van dichtbij meegemaakt. Kan je wel zeggen: daar ben je langer dan een maand kapot van. Het leed is onbeschrijflijk. En dan maakt het niet uit of er 10 of 100 zijn. Het zijn wel je dieren waar je een band mee had en die je dagelijks verzorgde. Hou toch eens op met dat gezeur zeg. BAH.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Dit is al de derde stallenbrand binnen een week. Jongstleden zondag kippen, donderdag konijnen en nu weer kalveren. Het lijkt wel alsof er een competitie is losgebrand! Afgezien van het feit dat de reacties van Hans dikwijls alle perken te buiten gaan kan en mag dit echter het huidige censuurgedrag van de redactie geenszins rechtvaardigen. Want iedere brand in een stal is er eentje teveel en de maat begint zoetjesaan overvol te raken. Daar mag iedereen haar of zijn zegje over zeggen. Tenslotte heerst er in dit land ook nog de grondwettelijke Vrijheid van Meningsuiting. Maar die geeft niemand het recht om, zoals Hans doet, boeren als misdadigers af te schilderen.

 • no-profile-image

  albert

  beste hans,

  mag ik je teleurstellen, deze kalveren waren jongvee van een melkveehouder?? die gaan niet drekt naar de slacht hoor, maar dit is de eerste keer dat ik jou reacties lees en ik zie dus dat jij een tuintje hebt en zelf een koe voor je melk en geen vlees eet of koop je dit wel in de winkel?? hoe komt dat daar, VAN DE BOEREN, dus hou je rustig en ga andere mensen lastigvallen met je onzin

 • no-profile-image

  Hans

  De ZOVEELSTE brand weer. De hel die bio-industrie heet gaat maar door. @ Dow under: dit is al jaren aan de gang. @ boer: een echte boer houdt van zijn dieren?? Waarom laat ie die dieren dan in een brandgevaarlijke stal zitten? En, als ze niet levend verbranden, laat ie ze naar de slecht brengen om te laten vermoorden. Houden van?? dacht t nie.

 • no-profile-image

  ..

  Hey Hans Zeeland, wordt het niet weer eens tijd voor een watersnoodramp!!! Ik wil je wel pwersoonlijk kopje onder duwen

 • no-profile-image

  dierenliefhebber

  Ha Hans, hoeveel luizen heb jij al vermoord tussen je derriere en de stoel? Schaam je, man.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.