Home

Achtergrond

Tientallen doden door vulkaanuitbarsting Java

Het dodental als gevolg van de vulkaanuitbarsting op Java is gestegen tot 25. Dit is woensdag vernomen van de Indonesische hulpverleners.

Een van de actiefste vulkanen in Indonesië, de Merapi of Berg van Vuur, was dinsdag uitgebarsten. Die dag werd nog gerept over zeker zestien doden en dertien gewonden. Onder de doden is een baby die overleed door complicaties na het inademen van vulkanisch materiaal. Zeker vijftien anderen verbrandden aan de voet van de vulkaan.

Vele duizenden mensen uit de omgeving zijn geëvacueerd. Vulkanologen die de Merapi in de gaten houden, zeiden dinsdagavond (lokale tijd) dat vulkanisch materiaal meer dan 1,5 kilometer omhoog wordt gestoten. Er zijn zeker 137 erupties geregistreerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.