Home

Achtergrond 216 x bekeken

Tienduizenden vacatures op banenmarkt

Het economisch herstel klinkt ook door op de landelijke banenmarkt die donderdag op honderd plaatsen in het land wordt gehouden.

Er worden 50.000 vacatures aangeboden, 20 procent meer dan tijdens de editie van vorig jaar, zo heeft UWV Werkbedrijf, dat de dag samen met gemeenten organiseert, laten weten.

UWV verwacht in totaal 100.000 bezoekers en tweeduizend standhouders. Directeur André Timmermans roept werkzoekenden nadrukkelijk op langs te komen bij een van de vele markten. "In elke grote gemeente in Nederland is op 7 oktober een banenmarkt en zoeken bedrijven personeel.''

De markt is van 14.00 tot 20.00 uur. Overal in het land kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en informatiebijeenkomsten, waar ze bijvoorbeeld kunnen leren hoe ze een goed cv opstellen of hoe zij bij het zoeken naar werk gebruik kunnen maken van de sociale media.

In Rotterdam is een "omgekeerde'' banenmarkt. Daar bemensen niet de bedrijven, maar werkzoekenden de stands en bestaat het publiek uit werkgevers op zoek naar personeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.