Home

Achtergrond 1 reactie

Tienduizenden betogers voor zeldzame kever

In het Zuid-Duitse Stuttgart zijn gisteren weer tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen een omstreden bouwproject.

Zij nemen het onder meer op voor de zeldzame juchtleerkever die leeft in bomen die voor het omstreden project moeten worden gekapt.

De juchtleerkever is met een lengte van 2,5 tot 3 centimeter een tamelijk groot en opvallend beestje, aldus een keverdeskundige op de website van museum Naturalis in Leiden. De kever is in Duitsland zeldzaam en in Nederland uitgestorven. Het laatste bekende exemplaar werd in 1946 in Limburg gevonden.

De juchtleerkever behoort tot de penseelkevers en leeft in dikke holle bomen. Hij is buitengewoon honkvast: 85 procent van de juchtleerkevers blijven hun hele leven in dezelfde boom wonen. Naturalis en Natuurmeseum Enschede hebben een exemplaar in hun collectie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    te weinig holle bomen voor deze kever,ook de VW kever is bijna uitgestorven

Of registreer je om te kunnen reageren.