Home

Achtergrond 184 x bekeken

Tesco: sterk herstel wereldeconomie

Tesco, de op twee na grootste supermarktketen ter wereld, ziet een sterk herstellende wereldeconomie.

Dat heeft topman Terry Leahy van het Britse concern vandaag gezegd in een interview met persbureau Reuters. Leahy verwacht geen terugval in Europa en de Verenigde Staten. "Als je kijkt naar de psychologie van de consument en de groei in opkomende markten, zullen deze factoren Europa en de VS uit een recessie weten te houden.''

Tesco is met 4.800 filialen in veertien landen na het Amerikaanse Wal-Mart en het Franse Carrefour 's werelds grootste supermarktconcern. Het bedrijf heeft in de 26 weken tot en met 28 augustus een omzet geboekt van 29,8 miljard pond (34,3 miljard euro), een stijging van 7 procent. Dat was vooral te danken aan groei in Azië, liet het concern vandaag weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.