Home

Achtergrond

Terdoodveroordeelde Aziz in hongerstaking

De Iraakse oud-vicepremier Tareq Aziz (74), die dinsdag ter dood werd veroordeeld, is in hongerstaking gegaan.

Dat meldde zijn zoon vandaag. Aziz en 25 mede-gevangenen zouden verbolgen zijn omdat ze geen bezoek kunnen ontvangen.

Volgens zijn zoon krijgt Aziz, die kwakkelt met zijn gezondheid, door het uitblijven van bezoek geen medicijnen. Hij zou nog altijd worden vastgehouden in de rechtbank waar hij dinsdag het doodvonnis te horen kreeg.

Het voormalige ‘gezicht’ van het Iraakse regime van dictator Saddam Hussein is veroordeeld tot de doodstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de wrede vervolging van islamitische partijen en stromingen in het land. Het gaat vooral om de vervolging van sjiieten na hun in bloed gesmoorde opstand van 1991.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.