Home

Achtergrond 546 x bekeken

'Telers Canada zaaien minder wintergraan'

Akkerbouwers in Canada zaaien minder wintergraan dan verwacht doordat de oogst is vertraagd.

Analisten waren er vanuit gegaan dat het areaal wintergraan sterk zou groeien, meldt nieuwssite Boerenbusiness op basis van de organisatie van graantelers Winter Cereals Canada (WCC). Jake Davidson van de WCC stelt dat veel telers net klaar zijn met de graanoogst. "Ik raad telers af wintergraan te zaaien als ze dat nog niet gedaan hebben. Wintergraan zaaien in de eerste week van oktober brengt veel risico’s met zich mee."

Davidson hoopt dat een kleiner areaal leidt tot stijgende prijzen. "Maar dat hoeft niet zo te zijn. Er kan veel wintergraan uit de VS, Argentinië en Rusland komen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.