Home

Achtergrond 4 reacties

Taliban beschieten ISAF-helikopter

In Afghanistan is dinsdag een helikopter van de internationale troepenmacht ISAF getroffen door een raketgranaat.

Een Afghaanse tolk kwam om het leven, zeven leden van de ISAF en een Afghaanse grenswacht raakten gewond, aldus een verklaring van de door de NAVO geleide troepenmacht.

Aan boord van de Chinook CH-47 helikopter zaten 26 mensen. Het toestel was juist geland en aan het lossen toen een rebel een raketgranaat in de laadruimte schoot.

Het incident deed zich voor in de Oost-Afghaanse provincie Kunar, die grenst aan buurland Pakistan. In het onherbergzame grensgebied zijn veel Talibanrebellen actief.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Georgie

  Read my lips.Dit heeft niets met olie en gas te maken....

 • no-profile-image

  Patrick

  Tja, dan doen rebellen nu eenmaal.
  Misschien is nu dan verstandig om weer een Nederlands leger heen te sturen voor de 'opbouw' van Afghanistan en dan deze rebel ook gelijk te bombarderen. Er zit voor miljarden en miljarden aan delf en grondstoffen in Afghanistan, dus de show needs to go on....
  Ik verwacht dus met dit extreem rechtse kabinet aan de hand van multinationals, dat ze weer in een oorlog stappen onder valse voorwaarden.

 • no-profile-image

  Leen

  De opbouwmissie is MISLUKT! Dat is de enig juiste conclusie. Strijd tegen terrorisme? Failed! Spijtig voor de vele tientallen burgerslachtoffers, we hadden daar niks te zoeken.

 • no-profile-image

  gert

  Toch gewoon terugschieten,hoeveel wapens hebben we er niet naar toe gestuurd

Of registreer je om te kunnen reageren.