Home

Achtergrond 176 x bekeken

TNT wil minder gedwongen ontslagen

Postbedrijf TNT wil proberen het aantal gedwongen ontslagen bij de komende reorganisatie lager te laten uitkomen dan eerder werd gemeld.

Dat maakte het bedrijf vandaag bekend na overleg met de vakbonden. TNT ging er tot nu toe vanuit dat in de periode tot en met 2012 ongeveer 4500 mensen gedwongen het bedrijf moeten verlaten. In een voorstel aan de bonden beschrijft het bedrijf echter alternatieven waarbij dit aantal lager kan uitvallen.

Zo denkt TNT erover om chauffeursbanen binnen het bedrijf te creëren. Daarnaast wordt aan oudere werknemers begin 2012 een functie aangeboden waarbij de bezorging van post wordt gecombineerd met voorbereidende werkzaamheden. Verder onderzoekt het bedrijf de mogelijkheden om een jaar langer de tijd te nemen voor de reorganisatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.