Home

Achtergrond 176 x bekeken

TNT bezorgt minder post op maandag

Postbedrijf TNT bezorgt sinds 4 oktober minder post op maandag. Poststukken die in het weekeinde blijven liggen worden niet meer op de eerste werkdag bezorgd, maar in de bezorgronde van dinsdag meegenomen.

Dat bevestigde TNT vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het tv-programma Zembla van komende zaterdag. "Dit hebben we gedaan omdat dinsdag een volwaardige bezorgdag is en de maandag al van oudsher een rustige bezorgdag is. Dinsdag kunnen we deze extra stroom efficiënter verwerken in het bezorgproces'', aldus commercieel directeur Ger Jacobs van TNT Post. Het besluit zorgt er volgens TNT voor dat er ongeveer 30 procent minder post hoeft te worden bezorgd op maandag, wat een besparing oplevert van 3 miljoen euro.

TNT blijft naar eigen zeggen wel voldoen aan de wettelijke eis dat 95 procent van de post op tijd moet worden bezorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.