Home

Achtergrond 1 reactie

Suikerprijs september naar hoogste peil sinds februari

De suikerprijs is in september gestegen naar het hoogste niveau sinds februari dit jaar.

De witsuikerprijs op de Londense termijnmarkt kwam in september uit op gemiddeld 594 dollar (433 euro) per ton. Dat is 6,5 procent meer dan de gemiddelde prijs in augustus. De gemiddelde prijs van 594 dollar is sinds april 1981 alleen overtroffen door de maandgemiddelden van november vorig jaar tot en met februari dit jaar.

Analisten van de Rabobank Agri Commodities Markets Research schrijven de hoge suikerprijs toe aan de kleine voorraad. Ook valt de suikerproductie tegen in Brazilië, Thailand, Rusland, China en Pakistan. Hoeveel kan de Rabobank nog niet zeggen. "Het droge weer houdt aan in Brazilië. De suikerbieten in Rusland en het suikerriet in China en Pakistan hebben veel te lijden van slecht weer. De gevolgen zijn nog onduidelijk. In Thailand heeft het suikerriet regen gehad. Maar de wereldsuikerbalans ziet er kwetsbaar uit."

Eén reactie

 • no-profile-image

  karel

  wie spreekt nu de waarheid:

  Goed weer slecht nieuws
  Suikerprijs onderuit op de Liffe
  De suikerprijs op de Liffe in parijs is ver onderuit gegaan. ‘De weersvoorspellingen voor Brazilië zijn goed’, zegt Peter de Klerk analist bij het Londense C. Czarnikow suiker. Dit goede nieuws was slecht nieuws voor de markt.

  De prijs van witte of bewerkte suiker voor levering december ging met 2,9 procent onderuit op de NYSE Liffe. Daarmee komt de prijs uit op 436,58 euro per ton. De prijzen naar daalde naar 434,41 euro per ton, het niveau van 22 september.

  Ruwe suiker voor levering op maart daalde op de ICE eveneens met 2,8 procent naar 22,70 cent per pond. De contracten daalde naar een prijs van 22,68 cent wat wederom een dieptepunt is sinds 22 september.


  aldus www.boerenbusiness.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.