Home

Achtergrond 253 x bekeken

Suiker Unie verwacht 'top 3' wortelopbrengst

Suiker Unie verwacht een suikeropbrengst van 12,5 ton suiker per hectare, doordat er 75,5 ton bieten per hectare worden gerooid bij een verwacht suikergehalte van 16,5 procent.

De prognose van de wortelopbrengst is daarmee ruim 5 procent hoger dan in augustus voorzien. "We komen zeker in de top 3 van hoogste opbrengsten ooit", zegt Gert Sikken, directeur agrarische zaken bij Suiker Unie.

De campagne zou daardoor een week langer worden, maar de fabrieken draaien zo goed dat er weer een aantal dagen wordt ingelopen.

De twee fabrieken van Suiker Unie braken in de afgelopen week, 18 tot en met 24 oktober, verwerkingsrecords. Dat meldt de bietenverwerker. Vierverlaten realiseerde tweemaal een verwerking boven 22.000 ton per dag. Dinteloord ging drie keer boven de 21.000 ton per dag. De verwerking van de bieten verloopt dus voorspoedig; ongeveer eenderde van de Nederlandse bieten is verwerkt. Het rooien verloopt minder soepel. Door overvloedige neerslag is het soms moeilijk om suikerbieten goed uit de grond te krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.