Home

Achtergrond

Suiker Unie verwacht 860.000 ton suiker te produceren

Suiker Unie denkt dat deze campagne 860.000 ton suiker te produceren.

Dat betekent dat in potentie 55.000 ton op de wereldmarkt kan worden afgezet, afhankelijk van het beleid van de Europese Commissie. Dat zegt directeur Albert Markusse van de Suiker Unie.

De suikeropbrengst komt veel lager uit dan de 980.000 ton die vorig jaar werd genoteerd. Over meer jaren bezien is de opbrengst normaal te noemen. Telers kunnen volgens Markusse op twee manieren profiteren van de momenteel hoge suikerprijzen op de wereldmarkt.

"Het quotum van Suiker Unie bedraagt 805.000 ton. Wat we meer produceren kan, onder voorwaarden die de Europese Commissie stelt, in principe worden afgezet op de wereldmarkt, of tenminste een deel ervan." De EU heeft een quotum van 13 miljoen ton en een consumptie van 16,5 miljoen ton suiker.

Of registreer je om te kunnen reageren.