Home

Achtergrond

Student Tropische Landbouw wint superstage

Loet Rammelsberg, vierdejaarsstudent Tropische Landbouw Van Hall Larenstein, heeft met zijn bedrijfsidee 'Indian Edible Flowers' een zes maanden durende ondernemersstage in de Verenigde Staten gewonnen.

Het 'Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen' wordt gefinancierd door de ministeries van EZ, OCW en LNV. De ondernemersstage is onderdeel van het actieprogramma. Voor de stage die volgend jaar januari start bij de Kauffman Foundation in de Verenigde Staten, zijn 27 studenten voorgedragen – zij runnen allemaal een bedrijf naast hun studie. Van de genomineerden zijn 18 geselecteerd om hun bedrijf of vergevorderd bedrijfsidee voor een jury te presenteren. De jury benoemde negen winnaars, waaronder dus Rammelsberg.

"Het bedrijfsplan waarmee Loet zijn ondernemersstage heeft gewonnen, bestaat uit de verkoop van een eetbare bloem, de Oost-Indische kers. De Oost-Indische kers staat wel bekend als eetbaar, maar toch kwam er nooit iemand eerder op het idee om hier handel uit te slaan," aldus een woordvoerder van de Hogeschool Van Hall Larenstein.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.