Home

Achtergrond 185 x bekeken

Stroppenpot Rabobank minder groot dan gedacht

De voorzieningen voor slechte leningen vallen dit jaar bij Rabobank veel lager uit dan eerder gedacht.

Dit zei bestuursvoorzitter Piet Moerland van de bank donderdag op een seminar met bankiers en verzekeraars. Banken moeten geld reserveren voor het geval kredieten niet worden afgelost. Dit wordt ook wel 'de stroppenpot' genoemd. Tijdens een recessie lopen de voorzieningen op omdat meer bedrijven en consumenten niet in staat zijn aan hun verplichtingen te voldoen. Dit is ook gebeurd tijdens de afgelopen recessie.

Moerland signaleerde donderdag echter een verbetering op dit terrein. "We hoeven veel minder te voorzien in 2010 dan we dachten in 2009'', zei hij. De topman gaf ook aan dat Rabobank het belang in verzekeraar Eureko nog dit jaar zal terugbrengen tot minder dan 30 procent. "Dat laat onverlet dat we de commerciële samenwerking alleen maar zullen intensiveren'', voegde hij toe.

In het verleden was er sprake van dat Rabo en Eureko zouden fuseren. Daar is de bank echter op teruggekomen. Het belang is nu nog circa 40 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.