Home

Achtergrond

Stakingen Frankrijk breiden zich uit

Het openbare leven in Frankrijk wordt vandaag flink gehinderd door stakers en demonstranten tegen de plannen van de Franse president Nicolas Sarkozy om de pensioenleeftijd te verhogen.

Mogelijk krijgen ook reizigers in andere Europese landen last van de acties, met name in het luchtverkeer. Personeel op luchthavens, buschauffeurs, postbodes en de mensen die geldautomaten van biljetten moeten voorzien sluiten zich naar verwachting dinsdag aan bij de al stakende medewerkers van olieraffinaderijen en actievoerende truckers.

Op de internationale luchthaven Roissy Charles de Gaulle wordt de helft van de vluchten geannuleerd. Op andere luchthavens, waaronder de andere Parijse luchthaven Orly, een derde van de vluchten.

Volgens de Franse zender Europe1 rijden de treinen in Frankrijk zelf dinsdag iets regelmatiger dan de voorgaande dag. De Eurostar naar Engeland rijdt normaal en negen van de tien Thalys-treinen vertrekken. Op de grote metrolijnen rijdt de helft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.