Home

Achtergrond 438 x bekeken 25 reacties

Staatssecretaris Bleker meteen onder vuur

De kersverse staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Henk Bleker, heeft zich op de eerste dag in zijn nieuwe functie al de irritatie op de hals gehaald van de PvdA in Flevoland.

Fractievoorzitter André Rijsdorp liet vrijdag weten 'not amused' te zijn door uitspraken van Bleker.

Bleker zei donderdag in een interview met Radio 1 dat hij niet door wil gaan met de aanleg van natuurgebied Oostvaarderswold. De Veluwe en de Oostvaardersplassen bij Almere zouden via een groenstrook met elkaar worden verbonden, maar Bleker gebruikt de grond liever voor landbouw.

,,Onwetend en onbehouwen", noemt Rijsdorp de uitspraken. ,,We zijn daar best een beetje boos over. Op dag één al dit soort uitspraken. We waren 'flabbergasted'."

Voorlopig beschouwt Rijsdorp de uitspraken van Bleker maar als een uitglijder: ,,Absoluut een beginnersfout".

Volgens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is er helemaal geen sprake van een beginnersfout. ,,Wat Henk Bleker heeft gezegd over het Oostvaarderswold staat in het regeerakkoord. Met deze uitspraken doet staatssecretaris Bleker dus niks anders dan uitvoering geven aan het akkoord'', aldus een woordvoerster van het ministerie vrijdag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Sinds wanneer is die hele Oostvaardersplassen/robuuste verbindingenrotzooi een linkse aangelegenheid? Mooi van niet. We hebben die puinzooi wel aan de strontrechtse Bakellende 1t/m4 en de poepfijne Gerda Verburg te danken hoor. En Henk Bleker heeft groot gelijk. Akuut stoppen met die verrotzooing van ons land.

 • no-profile-image

  Gerhard geerligs

  Beste ..... , heb je je medicijnen weer laten staan? Alhoewel dat je zo,n verbindingzone nog kunt bedenken is geen gek idee. Hoe groter gebied ,des ter beter de dieren zich kunnen verstoppen als ze van de HONGER dood moeten gaan. Dan kun je zeggen, ..ik stond erbij, maar ik heb niets gezien. Heer Rijsdorp, ik hoop dat bovenstaande niet op U van toepassing is

 • no-profile-image

  herkauwer

  Nou ja zeg, it is mei sizzen nét to dwan! Jvf, Gerhard reageerde gewoon op dit artikel en op reacties daarop hoor. Ik ga nu naar bed dus denk er strakjes om: foar de kofje nét eamelje! (voor de koffie niet zeuren).

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is te hopen dat deze bespottelijke belastinggeld verspilling binnenkort stopt. De Partij van de ambtenaar en de allochtoon geeft veel te makkelijk geld van een ander uit. Geld dat er niet is kun je eenvoudig weg niet uitgeven

 • no-profile-image

  spotvogel

  Het is van de zotte dat sommige lieden aldoor maar blijven zeiken over Linkse hobbies. Ik waarschuw al tientallen jaren dat het met die natuurontwikkeling en nieuwe natuur volledig de foute kant opgaat. Voorbeelden daarvan zijn alom te zien en te ervaren. Denk alleen aan het Oostvaardersplassendebacle en aan de almaar groeiende broedganzenpopulaties. Inmiddels waren het in 2008 wél het door velen als 'linkse clubs' neergezette Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer die op een schandalige manier de beest uithingen door duizenden ganzen als vuil bijeen te laten drijven en als ongedierte te laten vergassen. Met het feitelijk verboden CO2 gas, waardoor die dieren een lange en pijnlijke lijdensweg kregen. DAT WAS DUS LINKS BELEID! Maar uitgevoerd door griezelig RECHTSE dierenbeulen! We moeten dus ophouden met dat links-rechts gedoe. Het gaat om het behoud van landschap, natuur, biodivesiteit en milieu. Niet voor gisteren of vandaag maar voor de toekomst en voor komende generaties. Dat wordt door die (rechtse) natuurontwikkelaars volkomen verkloot en daarom is het precies zoals ook Herkauwer al schreef: er moet geen cent en geen centiare meer aan deze onversneden humbug verspild worden. En de daders zouden een zware straf moeten krijgen. Wegens leugen, bedrog, oplichting en feitenverdraaiing. En wegens het banaal en onbeschaafd bulldozeren in ons aller natuur en van ons aller geld. Ten koste van ons aller toekomst. Daarom heeft Henk Bleker alle geijk en zou het provinciaasl bestuur van Flevoland er verstandig aan doen om per direct met die waanzin te stoppen. Enough is enough!

 • no-profile-image

  HANS

  Jan , de Oostvaardersplassen bestaan al voordat je in muiden kwam te wonen , dus zit niet te lullen. De verdomde EHS is de vorige eeuw geboren en niet deze eeuw. Schrappen die hap . Het kan mij niet schelen wie [rechts of links ] dit bedacht heeft om mee te doen in de politiek , het is een gedrocht van jewelste en een bodemloze put . Bleker mag van mij zo doorgaan . Nu hoop ik dat de nog niet ingerichte gebieden ook terug gedraaid worden en landbouwgebieden blijven. GEGROET HANS

 • no-profile-image

  Tukker

  Subsidies en uitkeringen stopzetten en het is snel gedaan met deze flauwekul. Laten al die lamzakken maar weer eens voelen wat werken is.

 • no-profile-image

  boertje van buten

  Oh wat jammer voor de linkse rakkers!!
  Applaus voor Bleker

 • no-profile-image

  gert

  moedige uitspraak van Bleker,dat was een schot voor de boeg

 • no-profile-image

  fryske boer

  Een goed begin is het halve werk dit schept vertrouwen. ophouden met al die onzin geweldig.

 • no-profile-image

  jvf

  geachte gerhard geerligs,op wat of aan wie is uw reactie bedoeld?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Al zou dat geld er wel zijn Melkveehouder, dan heb je nog niet het recht om er maar mee te smijten.

 • no-profile-image

  prutser

  Goed zo, dat geldverslindende gedrag van de overheid kan ook gewoon niet meer, zo mag je gewoon niet met geld van de belastingbetaler omgaan. Bovendien is de grond zeker daar veel te kostbaar om er iets zwaar onzinnigs mee te doen

 • no-profile-image

  jvf

  reactie op reactie van anne fryslan:sjoch in nochtere utspraak fan in nochtere frys [ziehier een nuchtere uitspraak van een realistische fries]mvg jvf

 • no-profile-image

  C. de Bruijn

  Gouden kerel die Henk , nu nog even dat wieringerrandmeer om zeep helpen

 • no-profile-image

  anne

  Jammer van de suggestieve kop boven het artikel. Bleeker handelt gewoon conform regeerakkoord. Met steun van velen, zie alleen al deze reacties hieronder.

 • no-profile-image

  Jan Achterberg

  Jammer voor de boeren die op het punt staan hun bedrijf aan de provincie te verkopen en volledig schadeloos gesteld te worden. Nu maar gewoon doorwerken.

 • no-profile-image

  Boerin

  Inderdaad Patrick, de overproductie in Nederland blijft een probleem, maar om daarom alle land in "natuur"om te zetten gaat me veel te ver. In de meeste natuur: verwaarloosde bossen, moerassen en verboden natuurterreinen heeft de burger weinig te zoeken, maar het kost ons met elkaar wel handen vol geld.
  Lijkt mij dat we dat op dit moment beter kunnen besteden. Helaas voor alle goed betaalde beheerders, ambtenaren en prjectontwikkelaars, even de tering naar de nering zetten.

 • no-profile-image

  volger

  Benieuwd naar invulling betreffende natuurclaims in Meerstad-Groningen, laat staan Blauwestad en overig Gr, dit met gevolgen van dien. Deze kwamen mede tot stand met dhr Bleker als prov Gedepudeerde bestuurder aldaar. Wat mij betreft schrappen die handel, en alles wat ermee te maken heeft, direct of indirect en tijdelijk of niet tijdelijk, waar mogelijk met terugwerkende kracht.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Boertje, dit heeft absoluut maar dan ook helemaal niks met Links van doen. Die krankzinnige plannen komen uit de koker van Frans Vera en dat is een uit de Amsterdamse Pijp gerukte rechtse natuurverkloter en groot-dierenmishandelaar. Henk Bleker heeft groot gelijk dat hij wil stoppen met die waanzin. Er moet geen halve eurocent en geen centi are grond meer aan die Robuuste Verbindingszones vergooid worden. En als je het wilt weten: ik stem al mijn hele leven links!

 • no-profile-image

  gerard

  Mooi zo!
  En deze winter ook eens korte mette maken met die dierenmishandeling in de natuurgebieden.Ambtenaren lozen en de ondernemer niet van zijn werk houden. Komt het toch nog goed.

 • no-profile-image

  jan warmenhuizen

  Hans, wat heb de EHS hier nou weer mee te maken mafkikker. Het gaan hier over de Robuuste Verbindingszones. En toen ik nog boven amsterdam woonde kwam ik vanzelf gerust ook al vaak langs de Ovp hoor. Want mijn zusje woont in Lelystad en mijn broer in Swifterbant!

 • no-profile-image

  Patrick

  Er zijn een aantal dingen te signaleren.
  Velen hebben emoties als het over het woord natuur gaat, wat begrijpelijk is. Je kunt voor of tegen een verbindingszone zijn.
  Maar wat Bleker zegt "hij gebruikt de grond liever voor landbouw". Let wel op de zeeuwse polder als vb hoeft van mij ook niet onder water. Maar het gaat er mij om wat Bleker zegt, het argument. Dat argument is, "beter gebruiken voor landbouw als voor natuur", gaat er bij velen natuurlijk in als zoete koek. Maar wat is dat gevoel eigenlijk, ik denk meer een soort uiting van een emotie als tegenhanger van het feit dat de boer in de hoek zit van waar de maatschappelijke druk nu gekomen is, terecht of onterecht. Maar ga aub niet denken dat Nederland de wereld wel even gaat voeden en alle problemen voor de wereld gaat oplossen. Samen is wat anders. Bleker praat niet over samen, Bleker praat over VOC mentaliteit. Het zelfde was het sturen van de sector achterban van de laatste tien jaar op wereld markt. En wat als alles omgevormd is tot Bleker zijn gewenste landbouwgrond? Nog steeds ongelovelijke overproductie als nu? Nog steeds derde wereld landen voldumpen? Ik zeg je, het waarschijnlijke resultaat is, meer mensen met honger als we de Bleker lijn volgen. Bleker zijn eerste dag is het zelfde als die traantjes van Verhagen op zijn congres, nep, puur nep, en zoals bekent zeer schijnheilig.

 • no-profile-image

  Trader

  Geweldig van Bleker, de wereld gaat oorlog krijgen vanwege voedseltekorten en de PvdA denkt dat de beste landbouwgrond versmeerd moet worden... dat is pas asociaal.
  Bleker verdient nu al een lintje!

 • no-profile-image

  Maak 't

  Hebben jullie ondertussen nog niet geleerd dat wat politici zeggen en wat ze doen vaak heel verschillend zijn?

Laad alle reacties (21)

Of registreer je om te kunnen reageren.