Home

Achtergrond 446 x bekeken

Sortiment knolbegonia's zeer groot

Het sortiment knolbegonia's is zeer groot.

Van dit product, dat is genoemd naar de Franse botanicus Michel Begon (1638-1710), zijn meer dan vierhonderd soorten en honderden cultivars bekend. In de keuringszaal is deze week een fors exemplaar te bezichtigen. Cees Breed zette in het kader van de wekelijkse bloemenkeuring namelijk Begonia 'Picotee' op de keuringstafel. Forse en vrolijke oranje/gele bloemen.

De bloeitijd van knolbegonia’s in de tuin raakt ten einde nu de koude zich meer en meer manifesteert, maar toch is er nog volop kleur. Laat in het seizoen dus en dat is in dit vreemde groei-jaar niet verwonderlijk want verreweg de meeste bloemen en planten liggen enkele weken achter op het schema. De knollen kunnen overwinteren in een kist of bak met turfmolm en bij een temperatuur tussen de 6 en 10 graden.

In de keuringszaal staan ook nog steeds vazen met Nerine die zijn ingezonden door de Maatschap veredeling Nerine (NVM). De inzender bewijst daarmee dat dit product wekenlang op de vaas kan staan zonder aan kwaliteit in te boeten.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.