Home

Achtergrond 382 x bekeken

Slag om Groenlo met 900 figuranten

Ruim negenhonderd figuranten uit binnen- en buitenland spelen komend weekeinde de Slag om Groenlo na.

Het 'Beleg van Grolle' had plaats in 1627 tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). De omsingeling begint vrijdagochtend met een mars naar Groenlo.

's Middags wordt op een locatie in de buurt van het centrum de eerste strijd geleverd tussen de Staatse strijdmacht en Spaanse troepen. 's Avonds is er een fakkeloptocht. Ook zaterdag en zondagmiddag wordt er gestreden.

,,Het publiek kan de strijd van dichtbij volgen. De acteurs komen uit onder meer Nederland, Amerika, Frankrijk, Engeland en Tsjechië. Ze zijn lid van zogeheten re-enactment verenigingen en leggen zich helemaal toe op het naspelen van de Tachtigjarige Oorlog'', meldde de woordvoerder van de organisatie van het evenement Nick Oostendorp woensdag. Ook de kampementen worden waarheidsgetrouw nagebouwd.

Er zijn tal van randfestiviteiten, zoals een bokbierfestival, demonstraties oude ambachten en een historische kerkdienst op zondag. Meer informatie op www.slagomgrolle.nl

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.