Home

Achtergrond 335 x bekeken 4 reacties

Slachtoffers bedrijfsongeval in levensgevaar

Twee slachtoffers van het bedrijfsongeval maandagmiddag bij afval- en mestverwerker Reiling in Sterksel verkeren nog in levensgevaar.

Het gaat om twee mannen van 43 jaar, een uit Sterksel en de ander uit Polen. De Arbeidsinspectie heeft dat vandaag gemeld. Maandag overleed in het ziekenhuis al een 52-jarige man uit Heeze aan de gevolgen van het ongeluk.

De arbeiders raakten bedwelmd tijdens de schoonmaak van een lege container die volgens de Arbeidsinspectie was gebruikt voor waterzuivering. De schadelijke lucht werd veroorzaakt door een restsubstantie waarvan nog niet duidelijk is wat het was.

Het bedrijf spreekt over een ‘noodlottig ongeval' en wenst verder niet te reageren. Justitie is volgens standaardprocedures op de hoogte gebracht.

De SP in Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft dinsdag naar aanleiding van het incident mondelinge vragen aangekondigd aan gedeputeerde Onno Hoes. De partij wil onder meer weten of de provincie als bevoegd gezag mogelijkheden heeft om het bedrijf stil te leggen.

Het bedrijf Reiling lag al ernstig onder vuur vanwege verschillende vermeende overtredingen. Twee weken geleden viel de politie bij de mest- en afvalverwerker binnen vanwege vermoedens over overtreding van de milieuwetgeving. De administratie werd bekeken en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) nam grond- en afvalmonsters.

De provincie Noord-Brabant dreigde met hoge dwangsommen onder meer vanwege stankoverlast, overslag van mest in de openlucht in plaats van in een gesloten systeem en omdat er onvoldoende ruimte was voor afvalwater en neerslag.

Lees ook: Dode en gewonden na ongeval bij mestverwerker

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a hamstra

  Precies , daar zit de grote fout van de overheid. gesloten systemen, afgesloten ruimtes
  Wel de ondernemer dwingen zich aan de
  opgelegde regels te houden,
  ZONDER ER OP TE WIJZEN WELKE GEVAREN DAT OPLEVEREN.
  En een gas detectie meter.
  Zie www. ex-ox-tax tel tel 0252 620885.
  Landbouw mechanisatie bedrijven KOOP
  zo'n apparaat voor u klanten.

 • no-profile-image

  gert

  De meeste regels worden achter het bureau bedacht en gemaakt,de praktijk zit vaker iets anders in elkaar

 • no-profile-image

  A Hamstra

  Beste brabant , ik ken het bedrijf niet.
  Wel de overheid, die letterlijk tegen ons bedrijf zei. Kan me geen moer schelen
  wat je zegt , Dicht houden die ruimtes
  tanken enz, Maar dan stikt mijn personeel door zuurstof gebrek opperde
  ik nog. Dat zien we dan later wel. LATER KWAM DE DOOD IN ONS BEDRIJF.
  Beste brabant.

 • no-profile-image

  brabant

  Beste A Hamstra waarschijnlijk heb je aandelen dat je het opneemt voor dit bedrijf, of runt je familie hier het een en ander :S. Werkgever blijft verantwoordelijk, ken je arbowetten, verschuil je niet achter de overheid en kruip niet in het slachtofferrol die je niet past.

Of registreer je om te kunnen reageren.