Home

Achtergrond 241 x bekeken

Siergrassen krijgen de aandacht

Het sortiment siergrassen is uitermate breed en gevarieerd.

Verreweg de meeste soorten en cultivars worden aangeboden en gebruikt voor de tuin, maar ook op de vaas zijn vele soorten zeer goed bruikbaar en lang houdbaar. Zoals Pennisetum en Miscanthus. De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur gaat kwekers en veredelaars van siergrassen de gelegenheid bieden de allerbeste kwaliteiten van hun producten te presenteren en te laten keuren in een Speciale keuring siergrassen, die maandag 18 oktober plaatsvindt in de keuringszaal die zich bevindt in het complex van de CNB aan de Heereweg in Lisse.

De commissie van Nomenclatuur van de KAVB zal de inzendingen keuren. Elke inzending met een beoordeling van 9,0 punten of hoger ontvangt een certificaat 1e prijs. Na de keuring zijn de inzendingen nog de gehele week (en in veel gevallen ook lang daarna) te bewonderen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.