Home

Achtergrond 190 x bekeken

Shell schrapt plan nieuwe fabriek teerzanden

Oliemaatschappij Shell heeft plannen voor een nieuwe fabriek voor het opwerken van teerzanden in Canada geschrapt.

In plaats van de miljardeninvestering in een zogeheten upgrader kiest het concern voor een stapsgewijze uitbereiding van de bestaande capaciteit.

Shell heeft de aanvraag voor Upgrader 2 ingetrokken. De fabriek zou gebouwd worden nabij Edmonton, Alberta. Shell diende de aanvraag in 2007 in. Een upgrader werkt ruwe olie op tot lichtere olie, die vervolgens in raffinaderijen omgezet wordt in een aantal producten. De fabriek zou in vier fases gebouwd worden en een totale investering vergen van 22 tot 27 miljard Canadese dollar (15,6 tot 19,2 miljard euro).

Vorige maand opende Shell een nieuwe mijn ten behoeve van het teerzandenproject in het noorden van de provincie Alberta. De mijn en de stapsgewijze capaciteitsuitbereiding leiden volgens Shell tot een productieverhoging met 100.000 vaten per dag tot 255.000 vaten olie per dag in 2011.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.