Home

Achtergrond

'Shell bouwt belangen in Nigeria verder af'

Shell staat op het punt om zijn belangen in vier grote olievelden in Nigeria te verkopen.

Dat meldde de Britse krant Sunday Times zondag. Een consortium onder leiding van de voormalig topman van BP John Browne zou de belangrijkste gegadigde zijn.

Volgens de krant levert de verkoop Shell 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) op. Onder normale omstandigheden zouden de enorme velden aanzienlijk meer waard zijn, maar het vele geweld waarmee de olie-industrie in Nigeria wordt geconfronteerd, heeft de waarde van de velden gedevalueerd.

Naast de partij van Browne zouden ook investeringmaatschappijen KKR en Blackstone in de race zijn om de belangen van Shell over te nemen. Ook de andere eigenaars van de velden, het Italiaanse olieconcern Eni en het Franse Total, hebben het recht om de aandelen van de Brits-Nederlandse maatschappij te kopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.