Home

Achtergrond 268 x bekeken

Schotse maatregelen tegen erwinia

Het Schotse overheidsbureau Science and Advice for Scottish Agriculture (Sasa) stelt dat 31 percelen Innovator en Vivaldi buiten Schotland moeten worden verwerkt.

De aardappelen zijn gegroeid uit pootgoed dat niet in Schotland is geteeld. Sasa wil zo voorkomen dat Schotse aardappelen besmet raken met erwinia (Dickeya solani), meldt het Britse vakblad Farmers Weekly.

Volgens Sasa wil de overheid de kans op erwinia zo klein mogelijk houden. De aardappelen mogen niet in kisten worden vervoerd om te voorkomen dat de kisten besmet raken. De komende twee jaar mag er op de percelen geen aardappelen worden geteeld. De boeren zijn verplicht aardappelopslag te verwijderen. Bij overtreding wordt het aardappelteeltverbod verlengd.

Of registreer je om te kunnen reageren.