Home

Achtergrond 225 x bekeken

Schoolfruitregeling geïntensiveerd

De nieuwe schoolfruitregeling voor het lopende schooljaar is geïntensiveerd.

Kinderen krijgen langer gratis fruit aangeboden en ook zijn luxere porties mogelijk. Dat blijkt uit de nieuwe regeling die het Productschap Tuinbouw (PT) bekend maakte. Schoolfruitleverende bedrijven kunnen nu contracten sluiten met scholen voor een periode van 20 tot 30 weken levering. Dat was tien weken. Ook is het maximale bedrag per portie fruit opgehoogd naar 42 cent. Daardoor komen ook luxere fruitsoorten of gesneden fruit in beeld. Voor de regeling is circa twee miljoen euro Europese subsidie beschikbaar. Het deelnemende bedrijfsleven kan de helft van de kosten van de gratis levering daarmee betalen. Met de huidige regeling zal de regeling bijna een kwart van de Nederlandse scholieren bereiken, verwacht het PT. Dit schooljaar start schoolfruit in januari en in april.

Eerder was al bekend dat The Greenery sponsor is geworden van het Schoolfruitproject. Ook met Freshweb.nl heeft het PT een sponsorovereenkomst gesloten. Freshweb.nl deed al mee met schoolfruit en poogt met het onderdeel Schoolfruit.nu kinderen op basisscholen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Het internethandelsbedrijf levert groente en fruit aan horece en speciaalzaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.