Home

Achtergrond 249 x bekeken

'Schoolfruitbudget EU wordt benut'

Het Europese budget voor schoolfruit wordt dit schooljaar maximaal benut.

Dat bleek deze week uit een vergadering van betrokken afzetorganisaties, LNV en Productschap Tuinbouw. Zo heeft The Greenery een overeenkomst gesloten als sponsor voor het schoolfruitproject. Het is aannemelijk dat The Greenery product sponsort, en het eigen schoolfruitproject in het Westland uitrolt. Maandag wil The Greenery pas een toelichting geven.

Ook een onbekend tweede bedrijf, dat gelieerd is aan de tuinbouw zou als sponsor op willen treden, melden bronnen. Daarmee wordt naar verwachting ergens tussen de 1,5 en 2 miljoen euro aan schoolfruitprojecten ingevuld. Nederland heeft een toegezegde subsidie van 2,1 miljoen euro, maar moet daar eigen bijdrages van het bedrijfsleven tegenover zetten. Vorig jaar stelde het PT drie ton beschikbaar voor projecten, maar dat lijkt dit jaar niet nodig. Maandag wil het PT pas reageren op de schoolfruitovereenkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.