Home

Achtergrond 645 x bekeken

Schapen tellen

Erwin Jager, medewerker van schapenhouder Ad van Middelkoop, verplaatst samen met zijn zoon Gerben schapen van de dijk naar een grasperceel in het Groningse Scheemda.

Bij het lossen van de wagen worden de 57 schapen voor de zekerheid geteld. Van Middelkoop houdt zo’n 350 ooien, die dit jaar zo’n 600 lammeren kregen. Daarnaast beheert hij samen met collega’s 240 hectare akkerbouwgrond en houdt hij zich bezig met particulier natuurbeheer. Foto Koos van der Spek

Bos Agra-service uit Bedum spuit vloeibare kali op een perceel in Holwerd. Het stoppelland is goed berijdbaar. Bos koos vandaag voor stoppelland, omdat aardappelland te nat was. Eén van de boeren belde een afspraak daarom af. Bos Agra-service heeft vier spuitmachines voor de noordelijke helft van Nederland. Toch is er een achterstand, stelt een woordvoerder. "Als het doordroogt zullen we een inhaalslag maken. Na het weekeinde kunnen we alle kleipercelen op." Foto Roelof Stroetinga

Loonwerker John Hoedemakers uit het Limburgse Ulestraten oogst de bieten van akkerbouwer Willems in Valkenburg. Vorige week moest Hoedemakers een pas op de plaats maken met de bietenoogst. "In het weekeinde viel hier 15 millimeter regen. Maandag zijn we weer begonnen en het gaat iedere dag beter. We hebben nu 10 tot 15 procent van de bieten geoogst. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar, maar we zijn dit jaar wel een week eerder begonnen met de bietenoogst." Foto Twan Wiermans

Inspecteurs van de Zuid-Koreaanse voedsel- en waren autoriteit controleren Chinese kool in de havenstad Incheon. De regering heeft plotsklaps de invoertarieven teruggeschroefd nu blijft dat de Zuid-Koreaanse kooloogst fors lager uitvalt, en dus onvoldoende van het nationale voedsel 'kimchi' geproduceerd kan worden. Kimchi is gefermenteerde kool, ingelegd met pepers. Foto ANP

Vion is al weer ruim een maand geleden gestart met het uitsnijden van rundvlees in de voormalige Weyl-vestiging in Enschede. Er wordt onder meer rundvlees verwerkt tot biefstuk en entrecôte die onder het merk Weylander wordt verkocht. Het gaat volgens Vion om gemaksproducten. "De start in Enschede is goed verlopen", zo laat een woordvoerder weten. In eerste instantie is begonnen met een ploeg van ruim 160 medewerkers. Het aangevoerde rundvlees is voor een groot deel afkomstig van de slachterij in Tilburg. De slachtlijn in Enschede wordt volgens de woordvoerder voorlopig nog niet opgestart. "We hebben nadrukkelijk gekozen te beginnen met het uitsnijden van rundvlees omdat we hier een meerwaarde in zien. Vanuit de markt zien we nog geen vraag naar extra slachtcapaciteit." Foto Paulus Maessen

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.