Home

Achtergrond 201 x bekeken

Rutte roemt landbouw in regeringsverklaring

De land- en tuinbouw zijn speerpunten van het nieuwe kabinet. Dat zei premier Mark Rutte gisteren in de Tweede Kamer.

In zijn regeringsverklaring roemde hij ’het grote internationale succes van de Nederlandse agrarische sector’.

Dat succes is volgens Rutte het resultaat van een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Zijn kabinet wil die koers voortzetten en daarin is een sleutelrol weggelegd voor het nieuwe departement van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

De regeringsverklaring, een toelichting op het regeerakkoord, bevatte weinig nieuws. Rutte benadrukte dat hij de overheid wil afslanken en het aantal regels verminderen. Ook stelde hij het natuurbeleid te delegeren aan de provincies, hoewel dit grotendeels al is gebeurd, en de Crisis- en herstelwet permanent te maken.

Later bracht PvdA-leider Job Cohen het oude manifest van Rutte in herinnering, waarin wordt gepleit voor een meer groene koers van de VVD. ”Een tijdje geleden was het nog groenrechts, nu is groen verdwenen”, zei hij. ”Is dit een voorbode van meer kameleontisch gedrag?”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.