Home

Achtergrond 7 reacties

Rutte roemt agrarische sector

Premier Mark Rutte heeft in de Regeringsverklaring, vanochtend in de Tweede Kamer, lovende woorden gesproken over de Nederlandse agrarische sector.

"Deze ís en blijft een belangrijk speerpunt", aldus de premier.

Volgens Rutte is de agrarische sector van groot, internationaal belang. Nederland is de tweede landbouwexporteur ter wereld, memoreerde hij, en is daarmee "het levende bewijs" van de innovatieve kracht van de Nederlandse economie. Daarbij dienen overheid, bedrijfsleven en wetenschap samen te werken.

Rutte ziet als belangrijkste ambitie van het nieuwe kabinet: Nederland sterker uit de economische crisis te laten komen. Hij lichtte het regeer- en gedoogakkoord nader toe. Later vandaag debatteert de Kamer over de Regeringsverklaring; vervolgens vinden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sl

  En onder de agrarische sector wordt verstaan; de toeleverende en verwerkende industrie. Waar blijft de eigenlijke producent in dit verhaal?

 • no-profile-image

  Rode Tomaat

  Produceren zullen we........dat is goed voor dit land......

 • no-profile-image

  william

  Klinkt goed meneer Rutte! Ik neem aan dat ik mijn lammeren wel vast bij de bok kan doen? want wanneer we streven naar een duurzame landbouw wint gezond verstand het van valse politieke stugheid, of toch niet? Ik zal woensdag oordelen over de slagvaardigheid en eerlijkheid van dit nieuwe kabinet als er geoordeeld word over mijn lammeren. Dit zou de staatskas alvast een aardige smak schadevergoeding schelen en ik krijg dan weer zin om mijn steentje bij te dragen aan een sterkere economie in dit land.

 • no-profile-image

  geen boer

  bravo premier Rutte, wij vinden u ook tof. Houdt wel de rug recht de komende jaren, uw medewerker Bleker ondervindt nu reeds een beetje te verwachten tegenwind. Maar laat hem de boel maar eens goed uitmesten, nieuwe bezems vegen immers het schoonst. Houdt altijd voor ogen: ons land met enorme exportposities op allerlei gebied, gasvoorraad en lage werkloosheid hoeft beslist géén jaarlijks verlies te maken. Houdt de uitgaven onder controle (niks bijzonders, gebeurt in elk bedrijf, óók die veel winst maken) en na een aantal jaren zijn de onnodig hoge rente-uitgaven over de staatsschuld al mooi minder. Zo simpel is het, laat die linkse kliek maar lullen, kunnen niet met geld omgaan.

 • no-profile-image

  Boerekeesje

  De VVD heeft de boeren altijd met de nek aangekeken , CDA heeft de boeren op leugens getrakteerd om ze daarna te besodemieteren.
  Van links hoeft U uiteraard niets te verwachten en de PVV zit met rare kereltjes in de tweede kamer die alleen maar over honden , katten en dierenbescherming praten.
  Ik hou me hart vast ( en velen met mij )

 • koestal

  Rutte roemt de agrarische sector,maar wil nu de EU subsidies verlagen of afschaffen,moeten we zeker blij mee zijn .Hij moet zijn ambtenaren roemen en ze dan minder salaris geven,kijk eens wat er dan gebeurt !

 • koestal

  Rutte roemt de agrarische sector,maar wil nu de EU subsidies verlagen of afschaffen,moeten we zeker blij mee zijn .Hij moet zijn ambtenaren roemen en ze dan minder salaris geven,kijk eens wat er dan gebeurt !

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.