Home

Achtergrond 1 reactie

Rutte blijft lesgeven

Mark Rutte blijft lesgeven op een vmbo-school in de Haagse Schilderswijk, ook nu hij premier is.

Dat blijkt uit een brief van zijn hand aan de Tweede Kamer. "Ik ben voornemens twee uur in de week les maatschappijleer te blijven geven op het Johan de Witt College te Den Haag. Dit is onbezoldigd en onder begeleiding van een bevoegd docent'', schrijft de nieuwbakken premier aan de Tweede Kamer.

Rutte geeft al sinds 2008 iedere vrijdagmorgen les op de school in de Schilderswijk. Vanwege de wekelijkse ministerraad op vrijdagochtend wil hij de komende tijd op donderdag les gaan geven.

Rutte is de enige die een nevenfunctie houdt. Uit de brief aan de Kamer blijkt dat alle andere ministers en staatssecretarissen in het nieuwe kabinet hun betaalde en onbetaalde (neven-)functies hebben neergelegd. Ook zijn regelingen getroffen voor financiële en zakelijke belangen "die het risico in zich dragen van (schijnbare) belangenverstrengeling''.

Dat geldt voor de ministers Hans Hillen, Gerd Leers, Uri Rosenthal, Ben Knapen, Henk Bleker, Halbe Zijlstra en Joop Atsma. Minister Jan Kees de Jager trof toen hij in 2007 staatssecretaris werd al een regeling voor zijn zakelijke belangen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    mooi gebaar

Of registreer je om te kunnen reageren.