Home

Achtergrond 284 x bekeken 2 reacties

Ruim miljoen EU-burgers eisen ban gengewassen

Ruim een miljoen Europeanen willen dat de Europese Commissie de toelating van nieuwe genetisch gewijzigde gewassen stopt.

De burgers ondertekenden het allereerste Europese burgerinitiatief. Dat is vandaag bekendgemaakt door de milieuorganisatie Greenpeace en het internetplatform Avaaz. Zij begonnen nog geen zeven maanden geleden met de actie. De organisaties willen dat de beoordeling van de risico’s van gengewassen voor mens en milieu wordt verbeterd, voordat nieuwe gewassen worden toegelaten.

Greenpeace en Avaaz hopen de handtekeningen persoonlijk aan de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, te kunnen overhandigen.

Het burgerinitiatief is vastgelegd in het Verdrag van Lissabon en biedt burgers de mogelijkheid om een onderwerp op de Europese agenda te krijgen. Vereist zijn een miljoen handtekeningen uit minstens negen landen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    KVG

    ca 730 miljoen EU burgers ondertekenden het manifest van Greenpeace en het internetplatform Avaaz NIET.

  • no-profile-image

    Sietse

    Het burgerinitiatief bestaat officieel nog niet, het treed waarschijnlijk in werking halverwege 2011. Greenpeace kan dus niet het allereerste burgerinitiatief hebben opgezet, verder is er een aantal jaren geleden al de "oneseat"-campagne geweest die veel meer dan 1 miljoen handtekeningen heeft opgehaald. Dus als iemand die titel kan claimen zijn zij het, en zeker niet Greenpeace.

Of registreer je om te kunnen reageren.