Home

Achtergrond

Ruim 64 miljoen bezoekers Expo Shanghai

Het aantal bezoekers van de wereldtentoonstelling in de Chinese havenstad Shanghai heeft het oude record van 64,22 miljoen verbroken. Dat hebben de organisatoren zaterdag gezegd, terwijl het zes maanden durende evenement zijn laatste twee weken inging. De meeste bezoekers komen uit China zelf.

Het oude record stond op naam van de expo in de Japanse stad Osaka in 1970.

De wereldtentoonstelling in China had zichzelf 70 miljoen bezoekers ten doel gesteld. Er moeten nog snel flink wat mensen komen, wil Shanghai die ambiteuze doelstelling halen. Het evenement sluit zijn deuren op 31 oktober.

Aan de expo nemen 189 landen en een reeks internationale organisaties en instellingen deel. Zij tonen hun verworvenheden op het gebied van cultuur en technologie. Nooit eerder is zoveel geld in een wereldtentoonstelling gestoken: naar schatting 40 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.