Home

Achtergrond 298 x bekeken

'Resultaat meeldauwresistente ui goed'

Het meeldauwresistente uienras Santero F1 heeft zijn waarde in het biologische segment van de markt in het huidige introductiejaar direct goed bewezen.

Dat vindt zaadleverancier Nickerson-Zwaan. "Het afgelopen teeltseizoen is op grote schaal Santero geïntroduceerd, het uienras met resistentie tegen valse meeldauw. De druk ervan was erg groot. Daar waar vatbare rassen ten onder gingen aan de meeldauw, bleef Santero overeind."

Nickerson-Zwaan schat dat valse meeldauwresistente uienrassen dit seizoen de helft van het totale biologische areaal gele zaaiuien beheersen. Jan Bokdam, biologisch akkerbouwer in Dronten: "Santero rijpt mooi vroeg af en geeft al vroeg kilo’s. Voor je oogstspreiding natuurlijk ideaal."

De zaadleverancier geeft aan dat er voor het volgende seizoen waarschijnlijk onvoldoende biologisch zaad beschikbaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.