Home

Achtergrond 145 x bekeken

Rechtszaak bij versoepeling rookverbod

Antirookclub Clean Air Nederland (CAN) stapt naar de rechter als het beoogde rechtse kabinet zijn plannen doorzet om het rookverbod in de horeca te versoepelen.

Dat heeft voorzitter Willem van den Oetelaar vandaag gezegd. De rechtse partijen willen cafés met een bedrijfsruimte kleiner dan 70 vierkante meter uitzonderen van het rookverbod dat sinds juli 2008 geldt voor alle horecazaken. "Duizenden werknemers raken daardoor hun recht op een gezonde werkplek kwijt'', stelt Van den Oetelaar.

CAN ziet volgens de voorzitter "goede mogelijkheden om deze stap via de rechter onmogelijk te maken voor de overheid''. De antirookorganisatie zal in dat geval optreden namens werknemers van kleine horecazaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.