Home

Achtergrond 3 reacties

Rabobank wil beslagleggen op Vreba-Hoff

De Rabobank in de Verenigde Staten, Rabo Agrifinance, wil beslagleggen op grond en drie melkveebedrijven van Vreba-Hoff in de Verenigde Staten, waaronder de twee mega-melkveebedrijven van de onderneming bij Hudson in de staat Michigan.

De bank heeft hiervoor een gerechtelijke procedure inwerking gesteld. Vreba-Hoff is de bank ruim 55,7 miljoen dollar schuldig, blijkt uit stukken die zijn ingediend bij de rechtbank. Volgens Rabo Agrifinance is Vreba-Hoff de betalingsverplichtingen niet nagekomen. De bank heeft de rechter gevraagd met onmiddellijke ingang een toezichthouder aan te stellen.

Vreba-Hoff is Amerikaanse onderneming van de families Van Bakel en Van der Hoff. De firma heeft al geruime tijd grote financiële problemen. Daarnaast ligt Vreba-Hoff in de clinch met de staat Michigan omdat het stelselmatig de milieuregels zou overtreden. De staat heeft de rechter gevraagd de veestapel van de onderneming in te krimpen, zolang het niet aan de milieuregels voldoet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kleinblijven

  Daar raak je precies de kern, Ohio, wie gaat dat betalen? Vreba-Hoff zal zich hier vast wel voor ingedekt hebben, dus daar hoeven we geen medelijden mee te hebben.

 • no-profile-image

  Ohio

  Hoogmoed komt eindelijk voor de val. Alleen triest dat er zoveel geld van anderen bij meegaat.

 • no-profile-image

  gert

  zeker ook een te lage melkprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.