Home

Achtergrond 2 reacties

Rabobank VS om tafel met Vreba-Hoff

Rabo Agrifinance heeft het verzoek om de melkveebedrijven van Vreba-Hoff in de VS met onmiddellijke ingang onder toezicht te stellen, ingetrokken. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank in Michigan.

Een woordvoerder van de bank wil verder geen mededelingen doen over de zaak of ingaan op de vraag of de bank ook het verzoek tot beslaglegging heroverweegt. De bank wil evenmin zeggen of de besprekingen te maken hebben met een nieuwe lening die de firma van de families Van Bakel en Van der Hoff hoopt af te sluiten.

Willy van Bakel verwacht binnen twee maanden een nieuwe, grote lening te kunnen afsluiten. Dat heeft zijn advocaat kenbaar gemaakt bij de rechtbank in Indiana. Bij deze rechtbank heeft Midwest Ag Investments, een Amerikaanse dochter van Vrebadairy, in juni uitstel van betaling (Chapter 11) aangevraagd. Vrebadairy is in handen van Van Bakel Onroerend Goed in Vredepeel.

Schuldeisers hebben voor meer dan 27 miljoen dollar aan claims ingediend voor geld dat ze nog tegoed hebben van Midwest Ag Investments. Het betreft onder meer hypotheken die zijn afgesloten met als onderpand grond voor de nieuwbouw van melkveebedrijven.

Nieuwe geldschieter

Twee banken, The First Merchants Bank en Comerica Bank, hebben inmiddels afspraken gemaakt met Midwest over terugbetaling van schulden. Comerica Bank is hiermee akkoord gegaan omdat er een nieuwe geldschieter in het vooruitzicht is gesteld. Deze nieuwe lening is echter mede afhankelijk van het behoud van nieuwbouwlocaties voor melkveebedrijven, waarop de bank beslag wilde leggen.

De nieuwe lening zou het mogelijk maken om een deel van de schuldeisers terug te betalen, blijkt uit stukken van de rechtbank. Of het ook voldoende is om andere noodlijdende bedrijven van Vreba-Hoff uit de problemen te helpen, is onbekend.

Vorige week werd duidelijk dat Rabo Agrifinance beslag wil leggen op grond en drie bedrijven van Vreba-Hoff omdat betalingsverplichtingen niet zijn nagekomen. Vreba-Hoff is de bank ruim 55,7 miljoen dollar schuldig. De bank wil beslag leggen op de bedrijven Vreba-Hoff I en II en Waldron Dairy en die verkopen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Toeschouwer

    Dit is alleen nog wat trekken aan een dood paard. Waarbij nog meer of andere slachtoffers zullen vallen als de rook is opgetrokken. Een slecht teken is dat alle banken hun geld terugeisen, zodat WvB volledig afhankelijk wordt van die nieuwe geldschieters, als die er al komen!!! Al meer dan een jaar roept hij dat er geld komt. Welke gek wil nu nog investeren in deze puinhoop???

  • no-profile-image

    Grootboer Piet M zoekt nog steeds melkers

    Gezocht: Amerikaanse BV om Nederlandse schulden op te drukken. Ik wist niet dat grootboeren zo gemakkelijk was. Ben ik nou zo slim?

Of registreer je om te kunnen reageren.