Home

Achtergrond 167 x bekeken

PvdA daalt verder in peiling

De politieke voorkeur van Nederlandse kiezers is in de afgelopen week amper veranderd. Wel verliest de PvdA opnieuw een zetel in de zondag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond. Daarmee zouden de sociaaldemocraten, die nu dertig zetels in de Tweede Kamer hebben, zeven zetels zijn kwijtgeraakt sinds de verkiezingen van 9 juni.

Het CDA klimt ondertussen voorzichtig op uit het dal. De christendemocraten, die nu 21 zetels hebben, kwamen vorige week uit op zestien. Nu komt er een zetel bij, maar dat zijn er nog altijd vier minder dan na de verkiezingen. Verder hebben zich geen verschuivingen voorgedaan.

Kiezers blijken verder de hoogste verwachting te hebben van CDA-minister Jan Kees de Jager (Financiën), gevolgd door premier Mark Rutte (VVD). De CDA-ministers Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en Maxime Verhagen (Economische Zaken) scoorden het laagst.

De representatieve peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.