Home

Achtergrond 163 x bekeken

PvdA Maastricht: nee tegen toenadering CDA

De gemeenteraadsfractie van de PvdA in Maastricht wijst het aanbod van het CDA om weer samen verder te gaan van de hand.

Volgens fractievoorzitter Manon Fokke van de PvdA is samenwerking met het CDA een ,,gepasseerd station''.

Ze zei dat maandag nadat het CDA eerder die dag een dringende oproep aan de PvdA had gedaan om toch weer samen verder op te trekken in de coalitie.

Vrijdag had de PvdA zich teruggetrokken uit de coalitie met CDA, D66 en Senioren Partij Maastricht uit onvrede met de bestuurlijke houding van het CDA. Daarop stelde waarnemend burgemeester Jan Mans een informateur aan in de persoon van Hans Kasper, die maandag met alle partijen gesprekken voerde.

Het CDA liet hem maandagochtend weten verder te willen met de PvdA. De christendemocraten hoopten met een nieuwe, nog niet gekozen fractievoorzitter en nieuwe afspraken het vertrouwen herstellen. Zondag werd bekend dat Peter Geelen is opgestapt als fractievoorzitter van het CDA in Maastricht.

Maar de PvdA liet als reactie daarop aan Kasper weten een voorkeur te hebben voor een coalitie zonder het CDA. Fokke zei dat er geen onderling vertrouwen meer is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.