Home

Achtergrond 164 x bekeken

Provincies bezorgd over bijna-verdrinkingen

De Nederlandse provincies hebben weinig zicht op het aantal bijna-verdrinkingen in de zwembaden.

Een aantal constateert een opvallende stijging in 2010. Maar de meerderheid stelt dat het precieze aantal onduidelijk blijft zolang er geen wettelijke meldingsplicht wordt ingevoerd.

Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs de provincies. De provincie Zuid-Holland organiseert donderdagochtend een minisymposium voor bestuurders van gemeenten, provincies en brancheorganisaties over de problemen die zij constateert.

In Zuid-Holland steeg het aantal meldingen van twee in 2009 naar zeven in 2010. Ook Groningen constateert een stijging. Dit jaar kreeg de provincie acht meldingen binnen Twee mensen verdronken. Ook in 2009 verdronken er twee mensen in Groningse zwembaden. De incidenten vinden meestal plaats met jonge kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.